Mystery Box – vad är grejen?

Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/7/d/3/studentreportrarna.se/httpd.www/jmmh09/mysterybox/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524
Lyssna gärna på vår introduktionspodcast.

Sedan 90-talet har teveserierna tagit en stor roll i den populärkulturella sfären. Många är de som inte följer bara en, utan två, tre eller fyra teveserier och låter sig fascineras av karaktärer, intriger och mysterier säsong efter säsong. Trots teveseriens utveckling saknas ordentlig kulturjournalistik inom området.

Mystery Box ämnar att fylla detta tomrum i den svenska kulturjournalistiken. Vi analyserar olika typer av frågeställningar och vill stimulera till samtal kring teveserierna som fenomen, på samma sätt som det pratas om film, musik och konst.

Under projektets gång kommer vi att titta närmare på utvalda teman, så som etnicitet, sexualitet, kvinnorollen, politiken och antihjälten. Varje tema kommer att presenteras med bland annat ett podcastsamtal kring temat med aktuella kulturjournalister och experter. Därtill kommer vi att undersöka, reflektera och diskutera temat i andra former.

Vill du att vi ska ta upp något speciellt, eller har du något du själv vill bidra med? Hör av dig till oss, kommentera och engagera dig i denna dissekering av ett av vår tids största populärkulturella fenomen.

Det här inlägget postades i Övrigt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *