Om oss

Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/7/d/3/studentreportrarna.se/httpd.www/jmmh09/mysterybox/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

Mystery Box är en blogg/podcast som drivs som ett projekt av tre studenter på Journalistik och multimedia vid Södertörns högskola. Vilka tre studenter, då? Jo, vi heter David, Olle och Simon.

Den gemensamma nämnare vi tre bär med oss är ett kolossalt intresse för den moderna teveserien. Avsikten med detta projekt är att undersöka, analysera och dissekera (samtida) teveserier som kulturella fenomen. Och, vi tänker inte ljuga, eftersom teve, och merparten av den övriga kulturella sfären är amerikaniserad tänker vi således ta avstamp i den amerikanska seriekulturen. Men: med en stor förhoppning att detta avstamp även kan få oss att landa i andra länders teve-kultur.

Bloggen och podcasten kommer att behandla olika typer av teman, där var och ens syfte är att gå djupare in i frågeställningar och skildringar på ett sätt vi anser det inte finns tillräckligt av i svensk kulturjournalistik. Lyssna gärna på vår introduktionspodcast.

Namnet Mystery Box har vi snott av J.J Abrams.

Vi hoppas ni skall tycka om detta (och oss!).

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *